Informatieavond ‘Blijven Wonen In Hengevelde’ goed bezocht

Informatieavond BWIH goed bezocht

IMG_0105 BWIH en SIO kijken tevreden terug op een goed bezochte bijeenkomst. Ongeveer 60 belangstellenden bezochten afgelopen maandagavond de informatieavond bij Assink in Hengevelde. Initiator Tim Jongman sprak namens de werkgroep BWIH over de carebrede kleinschalige woonvorm. Daarna spraken Elly Bosveld (Carintreggeland) en Pieter van Zwanenburg (Gemeente Hof van Twente) vanuit hun standpunt over de plannen van BWIH. Zij waren hier allebei zeer positief over.

Vragen

Na iedere spreker was er ruimte voor vragen. Het publiek wilde onder andere weten wat het verschil was met de Pellehof. De woonvorm die BWIH voor ogen heeft onderscheidt zich van de Pellehof doordat hier zorg wordt geboden aan mensen die niet meer de zelfregie over hun leven hebben en waarbij mantelzorg en andere hulp niet meer volstaat. Deze zorg wordt op de Pellehof niet gegeven.

IMG_0114Ook de eventuele locatie riep vragen op. Een locatie is op dit moment nog niet bekend, wel wordt hierover nagedacht. De Marke III is een optie, maar BWIH streeft naar een plek midden in Hengevelde. Het liefst ‘zo dicht mogelijk bij de kerk’, dus ook dicht bij de belangrijkste voorzieningen.

Informatieavond gemist?

IMG_0110Als je geïnteresseerd bent kun je ons contactformulier invullen. Je wordt dan op de hoogte worden gehouden van alle ontwikkelingen van BWIH. De werkgroep kan jou hierdoor ook benaderen en vragen om mee te denken over het initiatief. Daarnaast kun je contact opnemen met Tim Jongman via 06-52386988.

Hier zijn de presentaties nog eens in te zien:

BWIH presentatie Tim Jongman

Carintreggeland presentatie Elly Bosveld

Hof v. Twente presentatie Pieter van Zwanenburg

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.