Presentatie plannen zeer geslaagd

De presentatie van de plannen van BWIH bij de Gebrande Waateren was een succes. Er was een goede opkomst en de plannen werden zeer goed ontvangen. Wegdam Nieuws schreef een mooi verslag over de avond, dit is hier terug te lezen.

Tijdens de avond werd ook de volgende promofilm vertoond:

Posted in Uncategorized | Comments Off on Presentatie plannen zeer geslaagd

Nieuwsbrief Ysselsteyn & Hoogeloon

BWIH is met een mooie gemengde delegatie naar zorgvoorzieningen in Ysselsteyn en Hoogeloon geweest. In dit verslag lees je meer!

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwsbrief Ysselsteyn & Hoogeloon

Nieuwsbrief 20-11-2015

In deze nieuwsbrief houden we u uiteraard op de hoogte van onze vorderingen. We werken aan een convenant met Caringtreggeland en Jp van den Bent. Daarnaast lichten we een tipje van de sluier met betrekking op het voorlopige schetsontwerp waar we samen met Ten Dam Architecten aan werken.

Daarnaast hebben we een interessant interview met Ad Pijnenborg van Zorgcoöperatie Hoogeloon. In Hoogeloon heeft de Zorgcoöperatie in 2012 twee zorgvilla’s gerealiseerd waar veertien ouderen kunnen wonen. Helemaal vergelijkbaar met de plannen van BWIH is deze situatie niet, de zorgvilla’s zijn namelijk nog volgens het oude zorgstelsel ingericht. Wel is dit een interessant voorbeeld van hoe een klein dorp zelfvoorzienend kan zijn op zorggebied. Veel leesplezier!

Voor de volledige nieuwsbrief met interview klikt u op deze link.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwsbrief 20-11-2015

Nieuwsbrief: kennismaking met de zorg

In deze nieuwsbrief laten we u alvast kennis maken met de zorgpartijen waarmee BWIH samenwerkt: Carintreggeland en JP van den Bent.

Klik hier voor de nieuwsbrief.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwsbrief: kennismaking met de zorg

BWIH bezoekt Ysselsteyn

IMG_0385BWIH  is op bezoek geweest bij ‘t Zorghuus in het Limburgse Ysselsteyn. Dit is een carebrede kleinschalige woonvorm die sterkt lijkt op wat BWIH in Hengevelde van plan is. ‘t Zorghuus is dus een goed voorbeeld en levert BWIH weer de nodige inpiratie op!

Lees hier in onze nieuwsbrief het uitgebreide verslag. Dit geeft een goed beeld van hoe het in zijn werk kan gaan in een carebrede kleinschalige woonvorm.

Posted in Uncategorized | Comments Off on BWIH bezoekt Ysselsteyn

Nieuwsbrief BWIH

Deze week heeft BWIH haar eerste online nieuwsbrief verzonden.

Bekijk hier deze nieuwsbrief online of download hem als pdf.

BWIH nieuwsbrief 21-10-14 pdf

Posted in Uncategorized | Comments Off on Nieuwsbrief BWIH

BWIH op Open Bedrijvendag Hengevelde

slide-1

Werkgroep BWIH staat op 7 september met een stand op de Open Bedrijvendag in Hengevelde. Tijdens deze dag geeft BWIH informatie over de plannen voor de carebrede kleinschalige woonvorm die zij in Hengevelde wil gaan realiseren. Ondernemersvereniging SIO is vanaf het begin nauw betrokken bij dit project.

Continue reading

Posted in Uncategorized | Comments Off on BWIH op Open Bedrijvendag Hengevelde

Themabijeenkomst Zorg 26 mei

Themabijeenkomst Zorg 26 mei

IMG_0148Werkgroep BWIH kijkt tevreden terug op de themabijeenkomst Zorg. Met ruim 25 betrokkenen werd er maandagavond 26 mei gebrainstormd over hoe een carebrede kleinschalige woonvorm in Hengevelde er qua zorgverlening uit zou kunnen zien. In kleine groepjes werd hier per doelgroep over nagedacht. Aan de hand van verschillende casussen en thema’s werden veel nuttige ervaringen en nieuwe invalshoeken gedeeld. Deze worden gebruikt bij de verdere uitwerking van de plannen van BWIH. Continue reading

Posted in Uncategorized | Comments Off on Themabijeenkomst Zorg 26 mei

Themabijeenkomst ‘Zorg’

Werkgroep BWIH houdt op maandagavond 26 mei om 19.30 bij Tumakon (Eeftinkstraat 3) een interactieve bijeenkomst met als thema “zorg”. Deze bijeenkomst heeft als doel inzicht te krijgen in de verwachtingen en de mogelijkheden op zorggebied voor verschillende doelgroepen. Tijdens deze avond hopen we veel ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Leerzaam voor iedereen!

We beginnen met een gezamenlijke aftrap. Daarna zal onder leiding van specialisten van Carintreggeland in kleine groepen dieper op verschillende thema’s worden ingegaan. Afsluitend is er een gezamenlijke terugkoppeling.

Om de avond een goede invulling te geven vragen wij of u zich op wilt geven. Wilt u deelnemen aan deze avond? Stuur dan een mail naar info@bwih.nl of bel Tim Jongman 06 52 38 69 88.

U bent van harte uitgenodigd!

Werkgroep BWIH

Posted in Uncategorized | Comments Off on Themabijeenkomst ‘Zorg’

Informatieavond ‘Blijven Wonen In Hengevelde’ goed bezocht

Informatieavond BWIH goed bezocht

IMG_0105 BWIH en SIO kijken tevreden terug op een goed bezochte bijeenkomst. Ongeveer 60 belangstellenden bezochten afgelopen maandagavond de informatieavond bij Assink in Hengevelde. Continue reading

Posted in Uncategorized | Comments Off on Informatieavond ‘Blijven Wonen In Hengevelde’ goed bezocht